A day in Paris

Ik ben afgelopen dinsdag samen met mijn vader naar Parijs geweest. Dat was een geweldige dag! Ik moest ‘s ochtends om kwart over 5 opstaan om vervolgens om kwart over 6 in Rotterdam te zijn. Om 7 uur stapten we in de Thalys. Dat is een trein waarmee je binnen 2,5 uur in Parijs bent. Daar kreeg ik een lekker ontbijtje én er was gratis wifi. Ook heb ik veel naar buiten gekeken.

ontbijt Thalys

Toen we in Parijs aankwamen was het half 10. Dichtbij het station was een speciale fietsenstalling. Die fietsenstallingen staan verspreid in heel Parijs en je kan een fiets bij elke fietsenstalling meenemen of achterlaten. Wij namen allebei een fiets mee. Na een uur fietsen gingen we lopend verder. Ik ben even de H&M binnen geweest, maar daar hadden ze niet veel ander als in Nederland. Daarna kwamen we bij de American Apparel (waar ik echt heel graag heen wou)

american apparel 1american apparel 2

Ze verkochten daar wel leuke dingen, maar ik vond het eerlijk gezegd een beetje duur.

Daarna zijn we naar de Brandy Melville geweest (daar wou ik ook heel graag heen)

brandy melville

Hier heb ik 1 cropped sweater gekocht. Ik kan nu hem nu helaas niet laten zien, want het zit in de was. Maar ik vond deze winkel zeker de moeite waard om naar binnen te lopen want ze verkochten daar onwijs leuke kleding en sieraden.

Toen zijn we gaan lunchen in een schattig Frans cafétje. Daarna zijn we verder gaan lopen en kwamen we langs het hoogste gebouw van Parijs: Tour de Montpernance.

tour de montpernance 2

Naast dit gebouw stond weer een fietsenrek en we gingen weer op de fiets verder richting de Eifeltoren. Eenmaal aangekomen bij de Eifeltoren kwamen we erachter dat er geen fietsenrek daar in de buurt was dus zijn we met de fiets aan de hand lopend verder gegaan. Het was echt heel mooi!

eifeltoren3 eifeltoren van onder 2

Nadat we bij de Eifeltoren waren, gingen we naar Champs-Élysées. Daar was gelukkig wel een fietsenrek.

l'arc de triomphe2

We zijn een paar winkels ingelopen waaronder de winkel van Swarovski. Daar hebben ze een trap die helemaal is gemaakt van swarovski kristallen. Ook hebben we een heerlijk ijsje gegeten bij de Häagen-Dazs. Dat vind ik echt de beste ijswinkel ter wereld. Ik ben hier eerder geweest in Londen en toen was ik al verliefd op de ijsjes van deze winkel.

swarovski trap Häagen-Dazs

Met de metro zijn we naar Montmartre geweest. Dat is de heuvel in Parijs. Bovenop de heuvel staat Sacre coeur, een mooie kerk.

sacre coeur3

Er was echt een prachtig uitzicht. Je kon over heel Parijs heenkijken.

mon martre

Hierna hebben we een crêpe gegeten en zijn we met de metro naar het station gegaan.

metro paris

Met de Thalys zijn we weer naar huis gegaan. Om 10 uur arriveerde we in Rotterdam en om kwart voor elf lag ik thuis te slapen, want ik was ontzettend moe.

Ik heb echt een fantastische dag gehad!

Love,

Amy

PS: mijn zusje (ze is 8) heeft een leuk filmpje gemaakt die dag. Ik zou het heel erg leuk vinden als je het bekijkt en een like geeft. https://www.youtube.com/watch?v=ILiwswtnC2o

7 thoughts on “A day in Paris

  1. Wauw wat gaaf dat je gewoon een dag naar Parijs bent gegaan en wat heb je veel gedaan in een dag! Ik ben er deze zomer nog 5 dagen geweest en wat is het toch een mooie stad. Helaas wist ik niet af van die ijswinkel waar jij bent geweest, daar had ik graag een ijsje gegeten haha! x

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s