Snapshot Diary 17-03-2015

Gisteren ben ik met school naar Leiden geweest. We hebben een synagoge bezocht en we zijn naar een voormalig Joods kinderweeshuis geweest. Maar eerst heb ik lekker ontbijtje op en ik heb eindelijk mijn baby ananas (die ik vrijdag al had gekocht) gegeten op school.

Yesterday I went on a trip with school to Leiden. We went to a synagogue and to former Jewish children’s orphanage. But I started my day with a delicious breakfast and I’ve finally my baby pineapple that I’ve bought on friday and I ate it at school.

 

 

Daarna ben ik naar een presentatie over het vak Maatschapwetenschappen geweest, omdat ik dat waarschijnlijk volgend jaar neem.

After that I went to a presentation about Social Sciences, because I want to take that class next year.

 

Dan even wachten op de bus….

Waiting for the bus…

De reis vanaf mijn school naar Leiden duurde ongeveer 25 minuten met de bus.

The bus took about 25 minutes to get to Leiden. 

Toen we uiteindelijk in Leiden waren aangekomen, gingen we naar de Synagoge. Daar was een Joodse mevrouw die ons van alles uitlegde over het Jodendom. Dat duurde ongeveer een uur. Toen kwam er een mevrouw die als Joods kind de tweedewereldoorlog heeft meegemaakt. Ook dat duurde ongeveer een uur.

When we finally arrived in Leiden, we went to the Synagoge. There was a lady who told us all about the Judaism. That took about an hour. After that an old lady came. She had been in the Second World War as a child, so that was interesting. That also took about an hour.

Onderweg naar het voormalige Joodse kinderweeshuis liepen we langs een mooi parkje. Er zaten veel mensen te picknicken in de zon, dat zag er heel leuk uit. Het was heerlijk weer, veel te warm voor in mijn winterjas.

On our wat to the former Jewish children’s orphanage we walked past a beautiful park. There were some people picknicking in the sun. The weather was so nice, way to hot to wear my wintercoat. 


Eenmaal aangekomen bij het weeshuis begon de herdenking. We moesten een voor een een naam opnoemen van iemand uit het weeshuis die is vermoord. Daarna legden we allemaal een steentje op het monument. Toen even wachten op de bus en weer naar huis.

When we arrived at the orphanage the memorialization started. We all had to say a name of someone from the orphanage who had been murdered. And we all put a little stone on the monument. Then we had to wait for the bus and go home.

 

6 thoughts on “Snapshot Diary 17-03-2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s