Carrot cake recipe

Because today is Easter, I thought it would be fun to bake a carrot cake. I had never baked a carrot cake before, so I hoped that it worked out. Here’s my recipe for carrot cake with cream cheese frosting:

Omdat het vandaag pasen is, leek het mij wel leuk om carrot cake (worteltaart) te maken. Het lijkt sommige mensen een heel vies idee, wortels en taart. Zo dacht ik er ook ooit over. Maar toen ik een keer een stukje proefde vond ik het super lekker! Vandaag was de eerste keer dat ik carrot cake heb gebakt, dus ik hoopte dat het zou lukken. Ik heb trouwens Amerikaanse maten gebruikt, maar via Google kan je heel gemakkelijk vinden hoeveel gram/milliliter het is. Hier is mijn recept voor carrot cake met frosting:

Ingredients:

  

                           Cake

 • 4                           eggs                   /    eieren
 • 1 1/4 cups           vegetable oil     /    olijfolie
 • 2 cups                white sugar       /    witte suiker
 • 2 teaspoons     vanilla extract  /    vanille extract
 • 2 cups                flour                    /     bloem
 • 2 teaspoons     baking powder/     bakpoeder
 • 2 teaspoons     baking soda      /    baking soda
 • 1/2 teaspoon    salt                      /     zout
 • 2 teaspoons     cinnamon          /     kaneel
 • 3 cups                carrots                /      wortels
 • 1 cup                  pecan nuts         /      pecannoten

Icing

 • 1/2 cup              butter                           /      boter
 • 8 ounces          cream cheese              /      roomkaas
 • 4 cups               confectioners’ sugar /      poedersuiker
 • 1 teaspoon       vanilla extract            /      vanille extract
 • 1/2 cup              grated coconut           /      geraspte kokos

 

Directions:

1: Preheat oven to 190 degrees Celsius. Grease and flour a pan   ///   Verwarm de over voor op 190 graden Celsius. Vet een springvorm in en strooi ook wat bloem er over heen.

   

 2: Grate the carrots. Beat together eggs, oil, sugar and vanilla in a bowl. Then, mix in flour, baking soda, salt, baking powder and cinnamon. Stir in carrots. Fold in nuts. Pour into prepared pan    ///    Rasp de wortels. Doe de eieren, olie, suiker en vanille in een kom. Meng het een beetje. Mix de bloem, baking soda, zout, bakpoeder en kaneel erbij. Daarna roer je de wortels erbij. Als het een geheel is roer je de nootjes er doorheen. Giet het in de springvorm.

   

 3: Bake in preheated oven for 30 to 60 minutes. Check after 30 minutes with a toothpick. When the toothpick is clean, your cake is done. the cake is still not ready after 50 minutes, bake it for 10 minutes on 100 degrees Celsius, it should be completely done after 10 minutes    ///    Bak het in de voorverwarmde oven voor 30 tot 60 minuten. Check na 30 minuten met een satรฉprikker. Wanneer de satรฉprikker schoon is, is de cake klaar. Als de cake na 50 minuten nog niet klaar is, bak je de cake voor 10 minuten op 200 graden, na die 10 minuten moet hij wel klaar zijn.

  4: Let the cake cool in the pan for an additional 10 minutes. Turn out onto a wire cooling rack and let it cool completely    ///    Laat de cake 10 minuten afkoelen in de springvorm. Daarna haal je de cake uit de springvorm en laat je het helemaal afkoelen op een ovenrooster.

    

   

    

 5: To make icing, mix butter, cream cheese, confectioner’s sugar and vanilla until smooth     ///    Om icing te maken, mix je boter, roomkaas, poedersuiker en vanille totdat het een gladde mix is.

6: After the cake is completely cooled, ice the cake. Sprinkle the grated coconut on the side of the cake. If you like to, you can make a pattern with fondant. When you cut the cake, each slice will look like a carrot with the fondant. You can also make a little carrot on each slice    ///    Nadat de cake volledig is afgekoeld, smeer je de icing over de cake. Strooi de kokos op de zijkant van de cake. Als je het leuk vind, kan je met fondant een patroon op de cake maken. Als je de cake dan ik stukjes snijdt, lijkt elk stuk op een wortel. Je kan ook een klein worteltje maken van fondant. 

Enjoy!

Amy

 

 

 

13 thoughts on “Carrot cake recipe

 1. Haven’t talked in long time! Congratz on 100 followers! ๐Ÿ˜ฎ I’m finally continuing my life blog (new one) and yeahwish me luck :p

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s