Brussels photo diary 2019

Hi there,

A few weeks ago I went to Brussels and I wanted to share some of the photos I took with you guys. I had never been to Brussels before, which I thought was remarkable since I have been to a lot of European capitals but not to the one in my neighbouring country. Both of my parents told me Brussels is their least favorite city, but I thought that maybe they just had a bad experience there. I wanted to go and see it for myself. Well, my parents were right lol. Out of desperation we went bowling 😂. I took some great pictures tho, I hope you like them. They’re all unedited by the way.

Een paar weken geleden ben ik naar Brussel gegaan en het leek me leuk om wat foto’s die ik gemaakt heb met mijn camera te delen. Ik heb al veel Europese hoofdsteden bezocht, maar Brussel, daar was ik nog nooit geweest. En dat terwijl het maar minder dan twee uur met de trein is! Mijn ouders hebben mij allebei verteld dat Brussel de minst leuke stad is die zij ooit bezocht hebben. Ik dacht bij mijzelf, hoe erg kan het nou zijn? Misschien hebben zij gewoon een slechte vakantie gehad daar. Nou, nee, mijn ouders hadden gelijk haha! Uit wanhoop ben ik gaan bowlen, dan weet je wel dat het niet best is 😂. Desondanks heb ik wel een aantal leuke foto’s gemaakt. De foto’s zijn allemaal onbewerkt. 

fullsizeoutput_14a7fullsizeoutput_1492fullsizeoutput_1499

Right when we got out of the train station we were at Mont des Arts, an unique park. It wasn’t crowded with tourists, which I was glad about. What I like most about this park are these trees. I don’t know why they are painted half white, but I think it looks nice and artsy. We walked around for a bit and then went into the little streets of Brussels.

Zodra we uit het treinstation stapten waren we meteen op de Kunstberg beland. Dit is een bijzonder parkje. Er waren niet heel veel toeristen, waar ik erg blij mee was. Het leukste aan dit park vind ik de half wit geschilderde bomen. Ik weet niet waarom ze zo geschilderd zijn maar ik vond dat het er leuk en kunstzinnig uitzag. Na een beetje hier te hebben rondgelopen gingen we verder de straatjes van Brussel in.

fullsizeoutput_14a3fullsizeoutput_14a8fullsizeoutput_148d

The first two photos are taken around the Grand Place. On the third photo you can see the Grand Place and how crowded it was, crazy!! Because of the crowd I wasn’t able to have a good look around but I do think the golden details on the buildings are really neat. The second photo shows Brussel’s smallest house. I wanted to go and have a look inside but I didn’t really see a way in hehe!

De eerste twee foto’s zijn gemaakt in de straten rondom de Grote Markt. Op de derde foto zie je de Grote Markt en hoe druk het daar was, bizar! Door de drukte had ik niet echt de kans om goed rond te kijken maar wel vond ik de gouden details op de gebouwen erg mooi. De tweede foto laat het kleinste huisje van Brussel zien. Hier wilde ik heel graag naar binnen maar ik zag niet echt een ingang haha!

Well, the rest of the day we did not know what to do. We walked around, saw Manneke Pis and some shops but there just wasn’t anything to do really. So we decided to go from lunchroom to lunchroom. We got the yummy pancakes at Crème Brussels. The second photo is taken at a very strange cafe. There was a dog in the toilet? It wasn’t a great place and it was overpriced as well, but I still laugh thinking about how weird it was. Even though it wasn’t a good cafe I still had a new experience! As you can see I did not take many photos but I hope you like them anyway. If you don’t I’ll just blame Brussels for being boring and the rainy weather 😉

De rest van de dag wisten we eigenlijk niet meer zo goed wat we moesten doen. We liepen een beetje door de straatjes, bekeken Manneke Pis en gingen wat winkeltjes in maar er was niet echt iets te doen. Dus besloten we van eettentje naar eettentje te gaan. Op de eerste foto zie je de heeeerlijke pancakes van Crème Brussels. Echt een aanrader, in tegenstelling tot het zaakje op de tweede foto. Dat cafeetje was zo gek en overpriced. Er lag een hond in de wc? Ja, dit zaakje was zeker geen succes maar het heeft wel een grappige en bizarre ervaring opgeleverd die ik niet snel zal vergeten! Zoals je ziet heb ik niet onwijs veel foto’s gemaakt maar ik hoop toch dat je ze leuk vond. Zo niet, geef ik Brussel de schuld voor te saai zijn voor foto’s en het regenachtige weer 😉

 

With love,

Amy

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s